Τα ταξίδια μας κάνουν καλό και σίγουρα τα έχουμε ανάγκη γιατί είναι από τις πιο πολύτιμες εμπειρίες της ζωής μας. Ειδικά φέτος, παρά τις δυσκολίες, μπορούμε να σκεφτούμε τα μέρη τα οποία θα θέλαμε να επισκεφτούμε.


Τα παρακάτω μέρη σίγουρα αξίζει να τα επισκεφτεί κανείς, έστω και μία φορά στην ζωή του.  


   7.Μπανγκόκ ( Ταϊλάνδη )


Η Μπανγκόκ, είναι πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης και εξίσου γνωστή με το  προσωνύμιο “Βενετία της Ανατολής”. Πρόκειται για μια μεγάλη πόλη της Ανατολής,  που σφύζει από αντιθέσεις, συνδυάζοντας αρμονικά το παραδοσιακό με το  σύγχρονο στοιχείο.


   6. Πυραμίδες της Γκίζας ( Αίγυπτος )




Οι Πυραμίδες της Γκίζας είναι ένα από τα παλαιότερα σωζόμενα κτίσματα του      κόσμου και αποτελούν το μοναδικό από τα 7 Θαύματα του κόσμου που έχει    καταφέρει να παραμείνει σχεδόν άθικτο μέχρι σήμερα. Η κατασκευή των πιο  διάσημων πυραμίδων του κόσμου ανάγεται στο 2580 π.Χ. και βρίσκονται στη  Νεκρόπολη της Γκίζας, ενώ το σύμπλεγμα πιθανολογείται ότι χρησιμοποιήθηκε για  τον ενταφιασμό των Φαραώ, όπου και κατασκευάστηκε για το λόγο αυτό.


  5. Φλωρεντία ( Ιταλία )


Η 
Φλωρεντία είναι ένα αδιαφιλονίκητο “στολίδι” της Ιταλίας, ένας “θησαυρός”  αισθητικής και αρχιτεκτονικής, που σε ταξιδεύει στην εποχή της Αναγέννησης, μια  εποχή μεγαλείου και άφθονης τέχνης. Αποτελεί ίσως την πιο γοητευτική πόλη της  Ιταλίας και πραγματικά σε αιχμαλωτίζει με την επιβλητική αρχιτεκτονική, τις  άπειρες γκαλερί, τα μουσεία και τους καθεδρικούς ναούς της.

  4. Μάτσου Πίτσου ( Περού )


H αρχαία πόλη Μάτσου Πίτσου βρίσκεται στο νότιο Περού και αποτελεί το νούμερο  1 αντιπροσωπευτικό δείγμα του πολιτισμού των Ίνκα, ενός σημαντικού ιθαγενούς  πολιτισμού της Προκολομβιανής εποχής, ο οποίος χάθηκε απότομα, με  αποτέλεσμα η εξέλιξή του να παραμένει ακόμα ένα αμφιλεγόμενο και εξαιρετικά  ενδιαφέρον θέμα συζήτησης.Το Μάτσου Πίτσου ανακηρύχθηκε το 2007 ως ένα  από τα 7 Νέα Θαύματα του κόσμου, ενώ, λόγω του ότι δεν λεηλατήθηκε ποτέ από  τους Ισπανούς όταν κατέκτησαν τους Ίνκας, θεωρείται πλέον ως μια ιδιαιτέρως  σημαντική πολιτιστική περιοχή που αφορά ένα λαό που έπαψε ξαφνικά να  υπάρχει.

 

     3. Μαρακές ( Μαρόκο )


Το Μαρακές είναι μια πόλη του Μαρόκο, την οποία οι ντόπιοι χαρακτηρίζουν ως  “διαμάντι του Νότου” και κλείνει μέσα της όλη τη μυστηριακή ομορφιά της  Ανατολής.Η πανέμορφη, ροζ πόλη του Μαρόκο θα σε αιχμαλωτίσει με τα  πολύχρωμα παζάρια, τις υπαίθριες αγορές, τους κήπους και τους φοίνικές της,  ενώ  βασικά σημεία της πόλης, που πρέπει σίγουρα να επισκεφτείς, είναι η  πλατεία  Τζαμά Ελ Φνα (Djemaa El Fna), το μουσείο λαϊκής τέχνης Palais Dar Si  Said, το   παλάτι Μπαχιά και ασφαλώς οι πανέμορφοι κήποι Μενάρα και Μαζορέλ.


   2. Νέα Υόρκη ( ΗΠΑ )


Η Νέα Υόρκη αποτελεί, χωρίς αμφιβολία, το κέντρο της σύγχρονης δυτικής  κουλτούρας, ενώ μια απλή βόλτα στο Central Park, θα σε πείσει ότι πρόκειται για  μια πολυπολιτισμική πόλη που ασκεί παγκόσμια επίδραση σε ό,τι μας αφορά: Στις  τέχνες, στον πολιτισμό, την ενημέρωση, τη μόδα, την εκπαίδευση, την έρευνα, την  τεχνολογία, την οικονομία, τη διπλωματία.


   1. Παρίσι ( Γαλλία )


Γαλλική επανάσταση, τεράστια πολιτιστική κληρονομιά, Λούβρος, έργα τέχνης        από όλο τον πλανήτη: Όλα αυτά θα τα βρεις περιπλανώμενος στην γαλλική            πρωτεύουσα, μια από τις πιο μαγευτικές πόλεις της Ευρώπης και του κόσμου          γενικά, που έχει μείνει στην ιστορία ως η “Πόλη του Φωτός”. Το Παρίσι είναι μια        ευρωπαϊκή μητρόπολη που αξίζει να επισκεφτείς σίγουρα κάποια στιγμή στη ζωή    σου!


  BONUS: Σαντορίνη ( Ελλάδα )


Φυσικά ήταν αδύνατο να μην συμπεριλάβουμε στην λίστα ένα ελληνικό νησί. Η  Σαντορίνη είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στις Κυκλάδες και σε  ολόκληρη την Ελλάδα. Το νησί είναι παγκοσμίως διάσημο για την απαράμιλλη  φυσική του ομορφιά, το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, το ηφαίστειο με την εντυπωσιακή  καλντέρα και τη μοναδική θέα στο Αιγαίο. 


    ΠΗΓΕΣ: neolaia.gr